Телевизори

емаг

зора

Зора дистрибутира качествени телевизори Crown, Daewoo, Finlux, Hitachi, LG, Philips, Samsung, Sony, Strong, Xiaomi.


озон

ardes

промо код за до 3% отстъпка на телевизор:

1760-2599-4121-7530


Телевизори на промоция

телевизори промоция

Тъй като изборът на телевизор изисква инвестиция и време, ние се погрижихме да потърсим надежден магазин, който да ви предложи качествените стоки, от които се нуждаете. Ето и списъка с магазини с отстъпки за телевизори и други, където можете да закупите най-новите технологии на специални цени, с впечатляващи наличности! Най-желаните телевизори са точно тук, със значителни отстъпки! Превърнете ежедневието си в истинско кино и се насладете на най-новите технологии по отношение на телевизорите с възможно най-малка инвестиция.

Разпродажба на телевизори

Възползвайте се от актуалните оферти за разпродажба на телевизори

Защо имам нужда от телевизор?

Телевизорите показват филми, сериали, документални филми, игри или спортни събития с висока резолюция. С телевизор сте гъвкави: можете да получавате телевизионната програма чрез кабел или сателит. Можете също да свържете външни устройства като Blu-ray плейъри, игрови конзоли или външни носители за съхранение, за да възпроизвеждате съдържание. Сегашното поколение телевизори ви дава голяма свобода като зрител – лесно можете да решите какво искате да гледате и кога. Смарт телевизорите са свързани с интернет. Например, можете да го използвате, за да предавате блокбастъри и сериали от Netflix или да гледате видеоклипове в YouTube. Лесен е за използване: просто включвате устройството. С проектор обаче е необходимо да затъмните стаята и да поставите екран.

Кой е правилният телевизор за мен?

мнения за избор на телевизор

Телевизор за случайни зрители

Във вашия случай телевизорът се включва само от време на време, когато гледате новини, ток шоу или криминален трилър от текущата програма. LED телевизор с HD-ready резолюция се вписва в малък апартамент. Предлагат се с диагонал 32 инча и вграден DVD плейър на цени от 500лв. Ако имате повече място и Blu-Ray плейър, устройство с Full HD е много подходящо. С 39 инча, тези варианти се предлагат от около 600лв.

Телевизия за фенове на филми и сериали

Обичате да гледате филми и телевизионни сериали, да имате достъп до музикални видеоклипове в YouTube и да търсите вълнуващи документални филми в медийните библиотеки на оператора. Смарт телевизор с 4k и 55-инчов екран е подходящ за това . Обърнете внимание кои приложения е интегрирал производителят, както и разнообразие от опции за свързване и HDR10. Такива устройства се предлагат на цени от 800 лв.

Устройство за гъвкаво домашно кино и игри

Вие сте почитател на филмите и се наслаждавате на гледане на блокбъстъри по телевизията, Blu-Ray дискове или услуги за стрийминг. Но вие също играете текущи игри от време на време. Искате да изпитате всичко това на голям екран. Получавате 4k телевизор с диагонал на екрана 75 инча. Smart TV оборудване е включено в този клас. С троен тунер, много връзки и интеграция на интелигентен дом можете да използвате устройството гъвкаво. Цените започват от 2000лв.

Какво трябва да имате предвид при избора на телевизор?

Размер на екранът

Диагоналът на екрана на телевизора е важен критерий за покупка. Тенденцията е към все по-пищни модели и диагонали на екрана от 55 инча и повече. Измерването на инчове се е утвърдило като обща единица за размерите на екрана.

Когато купувате телевизор, трябва да имате предвид и външните размери на телевизора, освен диагонала на екрана. Измерете предварително дали избраният от вас телевизор пасва на предвидената мебел. Ако искате да прикрепите телевизора към стената с конзола, товароносимостта и размерите трябва да съответстват на телевизора.

размери на екрана на телевизора и отстояние
Размери в инчове на екрана на телевизора и правилно отстояние

Кой диагонал на екрана е правилният избор за вас зависи и от размера на вашето жилищно пространство. Поне при LCD устройствата има смисъл да спазвате подходящо разстояние от телевизора, когато гледате телевизия. За 32-инчов телевизор за по-малка всекидневна, детска стая или спалня това трябва да е около два метра. Ако избраният от вас телевизор е още по-голям и го използвате интензивно, разстоянието трябва да е съответно по-голямо.

Въпреки това, 4K телевизор, като например от Panasonic , поставя този съвет в перспектива: телевизор, който благодарение на технологията Ultra HD (UHD) предлага разделителна способност на екрана, която е около четири пъти по-висока от Full HD телевизор, не се уморява очите си толкова бързо. Следователно можете да седнете по-близо до екрана, за да гледате телевизия. Така че купете устройство, което взема предвид следните четири фактора: вашите навици за гледане, размера на стаята, технологията и, ако е необходимо, възможното и необходимо разстояние за сядане, когато купувате Full HD телевизор.

Каква технология да изберете ?

каква технология на телевизора да изберете

Често срещани екранни технологии в телевизорите са Full HD, UHD, LCD, LED, OLED – ако искате да изберете правилната технология, когато купувате телевизор, трябва да се запознаете с няколко технически термина. За съвет при закупуване, ние ви даваме преглед на най-важните в момента технологии.Те се различават по качество на изображението, контраст, цветопредаване и брой точки на изображението (пиксели), които могат да бъдат показани.

LCD телевизор

Терминът LCD идва от английски език и е съкращението на „Liquid Crystal Display“. Това са течни кристали, които се управляват чрез електрически импулси. Предната част на LCD телевизора се състои от тези кристали, които показват различни цветове в зависимост от управлението и ориентацията. Фоновото осветление, което се прилага в класическите LCD устройства с луминесцентни тръби, прави кристалите видими – създава се телевизионното изображение. Предимството на тази технология е, че можете да получите такива устройства много евтино. Един недостатък е, че екранът не може да произведе „истинско“ черно, а само тъмно сиво.

LED телевизор

LED телевизорът е по същество по-нататъшното развитие на LCD устройствата със задно осветяване. Тук вече не се използват луминесцентни тръби, а по-скоро „килим“ от светодиоди – накратко светодиоди. Предимството: LED телевизорът позволява много по-динамично осветяване на телевизионния образ. Това прави цветовете по-богати и нивата на черното по-добри. LED телевизорът също така използва по-малко електроенергия от LCD телевизора.

OLED телевизори

Телевизорите с OLED технология не изискват монокристални елементи. Ето защо такива телевизори предлагат предимството да имат много тънък дизайн. Органичният диод, излъчващ светлина или органичният диод, излъчващ светлина, е един източник на светлина, което означава, че са възможни особено блестящи цветове и много добри контрасти, както и много добри нива на черно. OLED телевизорите печелят особено точки с черния цвят, защото той просто изключва напълно диода. Сивкавите цветове вече са нещо от миналото. Детайлното изображение на OLED телевизор е особено подходящо за компютърни игри през конзола.

QLED телевизор

Производителят Samsung доразви OLED екранната технология и предлага телевизори с QLED дисплеи . При тези телевизори екранът е направен от квантови точки – това са малки частици, които се осветяват от подсветка. Екраните с QLED технология позволяват детайлни цветове и дисплей с висок контраст дори от неудобни позиции за гледане.

Благодарение на ясното разделяне на цветовете, телевизорите Samsung с QLED екрани вероятно предлагат най-голямото цветово пространство в сегмента на телевизорите с плосък екран. Нивото на черното на тези телевизори също е много добро. Недостатъкът е, че все още много новата технология е сравнително скъпа: QLED телевизорите са в сравнително висока класа по отношение на цената!

Качество на картината на телевизора

качество на картината

Колкото повече пиксели може да покаже телевизорът, толкова по-висока е неговата разделителна способност. Дали Full HD (FHD) или Ultra HD (UHD) – този въпрос почти не възниква, ако искате да си купите модерен телевизор. Точно както HD Ready форматът с разделителна способност на цял екран от 1280 × 720 пиксела вече е нещо от миналото, Full HD разделителната способност с видео резолюция от 1920 × 1080 пиксела също става все по-популярна с новото поколение UHD – телевизор с 4k резолюция.

Ако искате да закупите евтин телевизор, все още можете да изберете Full HD телевизор с чиста съвест. Поне с размер на телевизора до 40 инча, тези устройства все още предлагат впечатляваща картина. Но ако обичате да гледате динамични спортни предавания с бързи поредици от картини или притежавате конзола Sony Playstation , Xbox или Nintendo, изберете телевизор с разделителна способност с ултрависока разделителна способност.

Често задавани въпроси за телевизорите

Какво е смарт телевизор?

Смарт телевизорите са телевизори, свързани с интернет, които позволяват гледане на съдържание от мрежата, социални медии или стрийминг услуги като Netflix. Той също така предлага достъп до по-широк избор от канали, както и онлайн сърфиране и игри.

Какви са предимствата на смарт телевизора?

Смарт телевизорите промениха начина, по който гледаме филми, сериали и всички наши любими герои. Те включват технологията, която позволява услугите за стрийминг да се използват у дома или в движение, когато пожелаем. Най-добрата част е, че това е достъпна опция за забавление, която ни кара да прекарваме повече време у дома със семействата и приятелите си. Ето и конкретни екстри, които получавате: гледайте любимите си предавания на запис, сърфирайте в интернет от дивана си, гледайте видеоклипове в YouTube, слушайте музика, разглеждайте социални медии, имате достъп до множество услуги за стрийминг извън Netflix, играйте игри онлайн.

По-големият телевизор означава ли по-добър?

Понякога по-големият телевизор е по-добър. Има причина гледането на филми в киното да е толкова завладяващо изживяване. Ако гледате много телевизия, искате да можете да изпитате тази магия колкото е възможно повече, така че как да разберете дали по-големият е по-добър за вас? Винаги проверявайте разделителната способност на избрания от вас смарт телевизор.

Повечето телевизори ви предлагат избор между три различни разделителни способности: 1080p, 4K и 8K. При по-голям телевизор разделителната способност трябва да е по-висока, за да запълни това добавено пространство с първокласно качество на картината. Ако искате по-голям телевизор, уверете се, че разполагате с достатъчно място, където да седи удобно, където не пречи, няма да бъде съборен и където можете да го виждате ясно.

Кой е най-добрият телевизор за домашна употреба?

Това зависи от редица фактори. Вашият бюджет, пространство, което имате, какви функции искате във вашия телевизор. Измерете пространството, което имате за вашия смарт телевизор, за да знаете за колко инча можете да пазарувате. Погледнете бюджета си, за да видите какво можете да си позволите. В рамките на този бюджет и обхват на размера, изберете вашите функции и скоро ще се наслаждавате на предавания и забавления онлайн.

Брошури в които е възможно да откриете намаления на телевизори

зора брошура
технополис брошура
техномаркет брошура
темакс брошура

Още оферти и намаления на техника

5/5 - (8 votes)
Промоции