Съдомиялни

зора

От магазин Зора може да закупите съдомиялни машини AEG, Bosch, Crown, Daewoo, Finlux, Gorenje, Indesit, Whirlpool и много други брандове на изгодни цени.


емаг

Ефективност и хигиена: Това са предимствата, които предлага съдомиялната машина

Можете да миете чинии, чаши и тенджери на ръка или да използвате съдомиялна машина. Ръчното почистване не отнема само време, защото съдомиялните използват около 50% по-малко вода и 28% по-малко енергия, отколкото миенето на същото количество съдове на ръка. При температура на водата от 60°C микробите и бактериите се премахват ефективно. Съдомиялните също поддържат нещата подредени, защото мръсните съдове не се трупат в мивката или на масата. Автоматичното измиване се извършва чрез стандартна програма при сила на звука между 41 и 55 dB. Това съответства на шепот или тих разговор.

разпродажба на съдомиялни

Разпродажба на съдомиялни

Видове съдомиялни машини

Съдомиялните машини се предлагат в различни размери и характеристики, а капацитетът обикновено се посочва в настройките (европейски стандарт EN 50242). Това се отнася за определено количество съдове и прибори за хранене.

Настолна миялна машина

Със своите размери от често 44 x 55 x 50 см (В/Ш/Д), настолната съдомиялна машина се вписва и в малки кухни. Можете да поставите такъв модел както върху друг уред, например пералнята , така и до мивката на работния плот. Това ви дава директен достъп до вход за вода и изход за мръсна вода. Настолна съдомиялна машина предлага място за шест до осем сервиза. Моделите класифицирани в клас на енергийна ефективност А+, използват между 6 и 9 литра вода на цикъл на изплакване и работят тихо при 45 до 55 dB.

Съдомиялна за вграждане

Съдомиялните за вграждане се вписват безпроблемно в кухнята, тъй като или изчезват зад мебелната врата (напълно интегрирани), или могат да бъдат частично интегрирани благодарение на декоративни панели, които съответстват на кухненския дизайн. Съдомиялните може да се поставят под кухненския плот и следователно са интегрирани в кухненския модул. Видимата предна част се предлага в бяло или неръждаема стомана, например. Това означава, че можете да използвате устройството, за да поставите дизайнерски акценти в кухнята.

Съдомиялните машини с ширина 60 см предлагат място за 12 до 16 комплекта. Поставката за съдове в долната кошница е сгъваема при почти всички модели, така че освен за чинии има място за тенджери, тигани и купи. Горната кошница за чаши и прибори също е с регулируема височина.

Съдомиялните машини с ширина 45 см предлагат място за 9 или 10 сервиза. За да се използва особено добре ограниченото пространство по време на всеки цикъл на пране, почти всички модели имат регулируеми на височина горни кошници и сгъваеми поставки за съдове.

Напълно интегрираните съдомиялни машини не ви позволяват да виждате контролния панел, докато миете, тъй като той е покрит. Това означава, че не е възможно да се види дали устройството работи в момента. Ето защо някои производители са интегрирали информационни светлини, които използват проекция на пода, за да показват червена точка или оставащото време за работа.

Свободностояща миялна машина

Свободностоящите съдомиялни машини са покрити навсякъде и имат еластичен плот, който можете да използвате и като работна повърхност и повърхност за съхранение. Предлагат се с ширина 45 или 60 см, а височината им е около 85 до 88 см. Можете да поставите свободностояща съдомиялна навсякъде в апартамента, където има електрически контакт и водопровод. Когато купувате нова кухня или след преместване, повечето свободностоящи съдомиялни машини могат също да бъдат интегрирани като съдомиялни под плота, след като горната част бъде премахната.

Важни технически функции за правилен избор на съдомиялна

мнения за избор на съдомиялна машина

Когато купувате съдомиялна машина, не само дизайнът е важен. В този раздел ще разберете кои технически характеристики трябва да се вземат предвид.

Консумация на електроенергия и вода

Колкото по-висок е класът на енергийна ефективност, толкова по-ниска е консумацията на енергия. Повечето съвременни съдомиялни машини постигат поне клас на енергийна ефективност A+. Тогава съдомиялните машини с ширина 60 см консумират около 290 киловатчаса (kWh) с 280 цикъла на изплакване годишно. От средния ценови сегмент нататък все повече ще намерите устройства с A++, които се справят с около 260 kWh на година. Съдомиялните машини в по-високия ценови сегмент обикновено са особено икономични и имат клас A+++. Съдомиялна машина от този клас на ефективност използва около 230 kWh електроенергия годишно в стандартната програма. Малките настолни съдомиялни машини за до шест места консумират средно от 6 до 9 литра за един цикъл на измиване, моделите с ширина 45 см използват 8 до 10 литра, а моделите с ширина 60 см използват 7,5 до 13,5 литра.

Отлагане на старта

Ако посещението ви е късно вечерта и не искате да пускате съдомиялната в 22 часа с мръсните чинии, чаши и прибори, отлагането на началния час може да ви помогне. Това ви позволява да настроите устройството така, че да е готово, когато станете на следващата сутрин. Преди да отидете на работа, изпразнете машината и поставете чистите съдове на мястото им. Програмирането на конкретно време за процеса на промиване също спестява пари, ако имате по-евтина нощна тарифа за електроенергия в сравнение с дневната тарифа.

Сила на звука

Съдомиялните мият на стандартна програма със сила на звука между 41 и 55 dB. Съдомиялните машини под 44 dB се считат за тихи. Но дори 50 dB не е прекалено силно. Това ниво на шум съответства приблизително на силата на звука на тихата радио музика.

Размер

Производителите не посочват капацитета на съдомиялната машина в литри, а в настройки. Такъв сервиз се състои от чинии за супа, вечеря и десерт, както и чаша, чинийка, чаша за пиене, нож, вилица, супена лъжица, чаена лъжица и десертна лъжица. Тесните 45 см устройства предлагат място за девет до десет комплекта, стандартните устройства за дванадесет до 16 комплекта. Когато купувате, трябва да вземете предвид колко чинии ще има за почистване. Най-голямата съдомиялна машина не е задължително да е подходяща за вас.

Сортиране

Стандартните характеристики на съдомиялната включват едно или две чекмеджета за чинии и чаши, както и кошница за прибори или чекмедже за прибори, където можете да поставите прибори и други дребни предмети. Тесните съдомиялни машини са много гъвкави при пълнене благодарение на регулируемите на височина рафтове за чаши в горната кошница. В горния ценови сегмент съдомиялните машини с широчина 60 см предлагат също подвижни чекмеджета и регулируеми на височина горни и долни кошници. При широки и тесни уреди за вграждане и под плот производителите често предвиждат сгъваеми отделения за чинии в долната кошница. Моделите с меко подплатена кошница за чаши за вино са подходящи за любители на виното, така че дори фините чаши да могат да се мият нежно.

Програмиране на пране

При стандартната програма съдомиялните машини обикновено мият при 65° C, при икономичната програма при 45° C. Интензивните програми обикновено почистват силно замърсените съдове при 70° C. При кратката програма не се повишава температурата, а водното налягане, така че времето за почистване да се съкрати. Кондензационното изсушаване след процеса на изплакване гарантира липсата на петна. При някои модели вратата на съдомиялната се отваря автоматично в края на програмата. Това позволява свеж въздух да достигне до съдовете. Машините с нежна програма измиват тънките кристални чаши особено внимателно.

Много модели предлагат опция за настройка „половин зареждане“, така че съдомиялната машина да използва по-малко вода и електричество, когато зареждането е малко . В много модели можете също така да концентрирате силата на измиване върху долната или горната кошница за миене, благодарение на специална мулти-функция за почистване на зони От средния ценови сегмент нататък Много устройства имат сензор за натоварване, така че устройството автоматично изчислява необходимото количество вода Други модели също измерват степента на замърсяване на съдовете и съответно регулират количеството вода.

Сигурност

Ако имате деца, можете да закупите напълно интегрирана съдомиялна машина за вграждане, където контролите са скрити зад вратата и следователно защитени от детските ръце. Производителите предлагат и съдомиялни машини под плот, при които бутоните за управление са скрити в горната част на вратата. За да сте сигурни, че съдомиялната машина остава запечатана по време на процеса на измиване, уверете се, че има система за защита от вода, когато я купувате. Тези системи използват сензор за ниво на водата или поплавъчен превключвател, за да контролират нивото на водата в подовия съд. Ако се превиши определена височина, системата спира по-нататъшното водоснабдяване. Двойният маркуч също така предотвратява пукнатини в маркуча за вода от причиняване на наводнение в кухнята.

Съвети за монтаж и грижа за съдомиялната машина

монтаж на съдомиялна машина

За да сте сигурни, че вашата съдомиялна машина ще издържи дълго време, трябва да я почиствате и поддържате правилно. Първата стъпка е да я монтирате професионално.

  • Прочетете внимателно инструкциите за монтаж и експлоатация на производителя и проверете дали всички необходими връзки са налични в близост до предвиденото място на съдомиялната машина.
  • След като изключите главната връзка за вода, свържете маркуча за подаване на вода на съдомиялната машина към свободна връзка под мивката. Ако никой не е свободен, сменете съществуващия вентил с двоен вентил и свържете съдомиялната машина.
  • След това свържете маркуча за отпадни води на съдомиялната машина към канализацията за отпадни води във вашата кухня и закрепете маркуча със скоба за маркуч. След това свържете устройството към захранването. След като съдомиялната е в активен режим, отворете главния кран и стартирайте пробно пускане.
  • Накрая плъзнете съдомиялната за вграждане или под плот под кухненския плот и задайте подходящата височина с помощта на регулируемите крачета на устройството.

Препоръчват се следните мерки при употреба на съдомиялна машина:

  • Отстранете всички груби остатъци от храна от съдовете преди всеки цикъл на измиване. Допълвайте редовно препарата за изплакване и солта, за да поддържате съдовете си чисти и блестящи. Редовно почиствайте и филтрите за мърсотия в долната част на машината.
  • От време на време пускайте празна съдомиялна на най-горещия цикъл и може да изолзвате специални препарати за почистване. Това разхлабва упоритите замърсявания във вътрешността и по уплътненията.
  • Почиствайте разпръскващите рамена под течаща вода веднъж годишно.

Брошури в които е възможно да откриете намаления на съдомиялни машини

зора брошура
технополис брошура
техномаркет брошура
темакс брошура

Още оферти за разпродажба на бяла техника

5/5 - (4 votes)
Промоции