Парфюми

парфюм бг

боди шоп

емаг

фешън дейс

Тази вечер вечеряте с партньора си. Освен правилното облекло, днес трябва да обърнете внимание и на нежен парфюм. Слагате няколко капки от благородния аромат, който особено обичате да усещате. Вашият партньор също излиза от банята със свежа миризма на парфюм. Прочетете тук за различните аромати, които съществуват, и намерете други полезни съвети за съхранение и приложение.

Правилен избор на аромат

мнения за избор на парфюм

Подбраният аромат подчертава вашия личен стил и ви обгръща с фин аромат през целия ден. Можете да избирате между парфюм, тоалетна вода и одеколон. Тук ще ви покажем какво се крие зад различните имена.

Парфюм

Трябва да нанесете само едно или две впръсквания от парфюмната вод , тъй като композицията с 8 до 12 процента чистота на аромати гарантира, че характерният аромат ще продължи дълго време и ще може да се усети часове по-късно. По-тежките нюанси са по-подходящи за вечерта, отколкото за деня. Освен това не е нужно да освежавате парфюма си, когато сте навън. Съвет: Някои тежки и интензивни парфюмни води все още могат да се усетят по тялото и дрехите след няколко дни.

Тоалетна вода

Следва тоалетната вода с малко по-ниска концентрация от 6 до 8 процента аромат. Поради по-малкото количество чисти ароматни масла, тези аромати могат да се носят както през деня, така и вечер. Това означава, че можете бързо да освежите и засилите аромата с друг спрей от време на време в офиса. Съвет: През лятото и при по-високи температури обикновено се предпочитат плодовите аромати. Можете да създадете весел, свеж аромат с тоалетна вода.

Одеколон

Първоначално замислен като освежаваща вода, одеколонът с концентрация от 3 до 5% съдържа най-малко количество аромат и се изпарява по-бързо. Обикновено е и най-евтиният. Одеколонът обикновено мирише цитрусово свежо и може да се прилага няколко пъти през деня.

Кой парфюм е най-подходящ за вас?

Някои хора остават верни на един аромат с години, докато други се променят в зависимост от настроението или повода. Ще ви покажем на кои категории аромати могат да бъдат разделени парфюмите.

Флорални аромати

Флоралните, т.е. цветни аромати се основават на леки есенции, които ухаят нежно. При разработването на аромата може да се акцентира върху отделни цветя или да се състави ароматен букет от няколко вида цветя.

Дамски аромати: Естествените и прекрасни аромати с екстракти от роза и жасмин са популярни. Прахообразните нюанси оставят усещане за мек аромат.

Мъжки аромати: Флоралните мъжки аромати се характеризират с плодови и пикантни нотки. Те включват например миризмата на трева, листа и кехлибар.

Плодови аромати

Плодовите аромати изглеждат свежи и леки и могат да миришат на сладка праскова, грейпфрут или освежаващ лимон. За да не стане много сладко, в мъжките парфюми често се добавят и други съставки, които оставят спортно впечатление. Плодовите парфюми се съчетават добре с топлите дни.

Дамски аромати: Сладки нотки като мандарина, горски плодове и бергамот имат свеж аромат.

Мъжки аромати: Плодовите мъжки аромати често имат леко кисела нотка, така че ароматът да не изглежда прекалено сладък. Подходящи съставки са бергамот, градински чай, пачули и джинджифил.

Ориенталски аромати

Интензивните и тежки ориенталски аромати са подходящи за елегантни вечерни събития. Тези парфюми се нуждаят от време, за да се развият. Ориенталските аромати са особено подходящи през по-студените сезони.

Дамски аромати: Чувствени и затоплящи екстракти като ванилия и канела създават типичния тежък, но сладък аромат със силен характер.

Мъжки аромати: Кехлибар, ванилия и екзотични подправки са подходящи за основа на ориенталските мъжки аромати.

Дървесни аромати

Парфюмите с дървесна нотка често имат леко сладък компонент, но могат да имат и нещо земно и мъхесто в тях. Приятната миризма на дърво обаче винаги остава на заден план. Сухите и топли компоненти характеризират тези елегантни аромати.

Дамски аромати: Дървесно-флорална или дървесно-ароматна смес с билкови екстракти и топли нюанси характеризират дървесните дамски парфюми.

Мъжки аромати: Топли и нежни сандалово дърво, сухо кедрово дърво, смола и капка лимон са подходящи есенции за дървесен мъжки парфюм.

5/5 - (2 votes)
Промоции