Кафемашини

озон

В Ozone може да намерите различни видове машини за кафе, които се различават по вид, дизайн, размер и функции.


емаг

зора

От магазин Зора може да поръчате изгодни кафемашина Briel, Crown, DeLonghi, Electra, Finlux, Krups, NESCAFE®, Dolce Gusto, Philips, Rohnson, WMF.


Кафемашини на промоция

кафемашини промоция

Насладете се на кофеина си с лесни за използване кафемашини, които ще се превърнат във ваш личен бариста, преди да можете да кажете „капучино“. Пазарувайте всички най-добри кафемашини от Nespresso, Delonghi, Saeco, Philips и други доверени марки на намалени цени.

Открийте невероятни оферти за кафемашини. Нашата подбрана разпродажба на кафемашини включва марки и модели с най-високо качество, които със сигурност ще задоволят апетита ви за кофеин. Независимо дали предпочитате еспресо, капучино или класическа чаша кафе, ще откриете перфектната кафемашина за вас. С намалени цени можете да подобрите сутрешната си рутина, без да губите пари. Не пропускайте тази възможност да пренесете изживяването от кафенето в собствения си дом.

Разпродажба на кафемашини

Съвети за закупуване на кафемашини

Сутрин с нетърпение ли очаквате да станете, за да пиете чаша кафе? Следобед поканихте ли приятели на кафе и торта? Кафето е любимата напитка на много хора. Със своя аромат, той не само събужда, но е полезен и за много други ситуации в живота. Кафемашините вършат добра работа при приготвянето на топлата напитка и гарантират, че специалните кафета са приготвени правилно. Независимо дали става въпрос за класическа филтърна кафе машина, машина за еспресо или модерен кафеавтомат за капсули, то в това ръководство за закупуване ще разберете коя кафемашина е подходяща за вас.

Основни видове кафемашини

видове кафемашини

Френска преса

Това е здрав класически дизайн, който е лесен за използване и прави чаша кафе със страхотен вкус. Добавяте кафето в тенджерата, заливате с гореща вода (без да заври) и разбъркате внимателно. След това поставете буталото и оставете да престои няколко минути, така че ароматът на утайката да попие във водата. Когато сте готови, натиснете буталото надолу с бавен и постоянен натиск и се пригответе за добро кафе.

Кафемашини с капсули

Кафе капсулите са изработени от филтърна хартия, напълнени със смляно кафе и поставени в специален слот. Предлагат се в основните разновидности леки, нормални, силни, екстра силни и безкофеинови. Много производители предлагат капсули за приготвяне на специалитети като капучино, лате макиато или капучино карамел и шоколад. В допълнение към кафето на прах, подложките съдържат и други вещества като захар и мляко или какао на прах. Освен това някои машини са проектирани така, че да могат да се приготвят две топли напитки наведнъж.

Филтърни кафе машини

Много пиячи на кафе се кълнат във филтърно кафе, защото този метод на приготвяне подчертава особено добре индивидуалните аромати на кафето. Приготвянето също е лесно: отмерете точното количество кафе, поставете го във филтъра, налейте вода в машината и я включете. След това кафето бавно се залива с гореща вода и се накапва в чашата.

Кафеавтомати

Напълно автоматичните кафемашини работят с цели кафени зърна, които са прясно смлени с натискането на един бутон. След това водата преминава през кафето на прах под високо налягане. По този начин се отделят по-малко горчиви вещества, докато етеричните масла и ароматите могат да се развият добре. Много машини са оборудвани с пенообразувател за мляко. Това означава, че можете да направите вашето капучино или кафе лате за нула време. Кафеавтоматите, включват и екстри като избор на температура на варене, отделение за прах за втори вид кафе, дисплей с навигация в менюто или автоматичен таймер.

Важни технически спецификации при избора на кафемашини

мнения за избор на кафемашина

За да можете да се наслаждавате на вашата кафемашина дълго време, трябва да обърнете внимание на няколко качествени характеристики, когато я купувате. Следните точки ще ви помогнат да направите своя избор.

Мелачка

Мелничката на кафемашината гарантира, че кафените зърна са смлени равномерно и прясно. Трябва да се прави разлика между трите мелнички : конусовидна, ударна и дискова. Ударната мелница работи подобно на миксер. Това създава леко неравномерен модел на смилане. При дисковата мелница един диск се върти върху друг. Смленият материал се разпределя навън поради центробежната сила. Това създава много равномерна, фина шарка на смилане. Конусната мелница работи по подобен начин. Над диска обаче се върти конична мелница (конус).

Консумация

Коя кафе машина ще изберете зависи не на последно място от това колко кафе пиете и какво особено цените, когато се наслаждавате на кафето. Ако пиете много кафе, филтър машина е добра идея. Що се отнася до текущите разходи, можете да изберете и напълно автоматична машина. Въпреки че това е по-скъпо за закупуване от филтърната машина, зърната винаги са прясно смлени и осигуряват постоянна свежест и висококачествен аромат. Машините за кафе подложки и капсули, от друга страна, са много подходящи за хора, които пият малко кафе. Кафето остава свежо за дълго време в капсулите благодарение на ароматния печат.

Таймер

Вграденият таймер ви помага да се насладите на кафето си точно в желаното от вас време. Например, машината може да се подготви и програмира вечер. На сутринта ще се събудите от миризмата на прясно сварено кафе. Някои напълно автоматични машини също имат контрол на времето. След това машината се загрява предварително в избраното време и е готова за незабавна употреба.

Пенообразувател за мляко

С вграден пенообразувател за мляко можете лесно да направите млечна пяна за капучино или лате. Изисква се обаче известно умение, за да получите пяната рохкава и кремообразна на ръка с помощта на дюзата за пара. Ето защо някои кафе машини имат устройство за автоматично разпенване. Това изсмуква млякото от резервоара, разпенва го и позволява нагрятата млечна пяна да потече директно в чашата. Устройството трябва да се почиства старателно редовно. Ако това е твърде голямо усилие за вас, можете да използвате отделен разпенител за мляко.

Програми за изплакване и отстраняване на котлен камък

Важно е кафемашината да се изплаква редовно след употреба. Много машини имат интегрирана програма за тази цел. С натискането на един бутон устройството извършва напълно автоматичен процес на изплакване . Това важи и за разпенителя за мляко. Ако няма такава програма, трябва да почиствате старателно на ръка дюзата за пара и останалите принадлежности след всяка употреба. Отстраняването на котления камък от кафе машината също е много важно. Повечето напълно автоматични кафе машини имат програма за автоматично почистване за това. Това автоматично препоръчва стартиране на процес на отстраняване на котления камък след определен брой процеси на варене. Уверете се, че използвате препарата за премахване на котлен камък, препоръчан от производителя, и пуснете пълен воден резервоар с чиста вода през машината след процеса на отстраняване на котления камък. Това премахва остатъците от разтвора за отстраняване на котлен камък.

Налягане на варене

Налягането при варене се отнася до налягането, с което смляното кафе се пресова през ситото на кафе машината. Това е важна ключова цифра, особено за напълно автоматични кафемашини и машини за еспресо, тъй като налягането е отговорно за това маслата и важните компоненти да могат да бъдат освободени от праха. Това придава на кафето неговия специален аромат. Като цяло машината трябва да може да генерира налягане на помпата от поне 15 бара.

Брошури в които е възможно да откриете намаления на кафемашини и кафеавтомати

зора брошура
технополис брошура
техномаркет брошура
темакс брошура

Още оферти и намаления на черна и бяла техника

5/5 - (5 votes)
Промоции