Готварски печки

зора

От верига магазини Зора може да закупите изгодно готварска печка AEG, AMICA, Bosch, Crown, Daewoo, Electrolux, Finlux, Gorenje или Sharp.


емаг

Готварски печки на промоция

готварски печки промоция

Обновете естетиката на вашата кухня с помощта на нова готварска печка. Независимо дали имате нужда от индукционна готварска печка или газова такава, ние вярваме, че ще намерите предпочитанията си тук. Представяме разнообразие от марки като AEG, Samsung, Whirlpool, Bosch, Electrolux, Gorenje, Crown, Finlux и др.

Имате ли нужда от готварска печка за вашия дом, пекарна, ресторант или друг бизнес? Може би такава, която отговаря на вашето кухненско пространство и отговаря на вашите готварски умения и нужди. Не търсете повече. Ние ще покажем богат избор от лесни за използване, ефективни и усъвършенствани гами готварски печки на промоционална цена.

Разпродажба на готварски печки

Възползвайте се от актуалните оферти за разпродажба на готварски печки.

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате нова готварска печка?

мнения за избор на готварска печка

Консумация на енергия

За големите електрически уреди класа на енергийна ефективност ви дава преглед на очакваната средна консумация на енергия от вградени и свободно стоящи печки, фурни, уреди за пара и абсорбатори. В прегледа на модела на съответната категория ще намерите цветно поле с буква под името на продукта. Това поле показва общ преглед с енергийната ефективност и допълнителна информация, като например консумацията на енергия за процес на пържене/печене. Повечето фурни, печки и уреди за пара отговарят на клас А, особено икономични са моделите А+. Разликата в консумацията на енергия е значително по-голяма при аспираторите: тук спектърът варира от D (сравнително висока консумация) до A+ (ниска консумация).

Монтажни размери и съвместимост

Преди да поръчате свободностоящ или вграден уред, трябва внимателно да измерите инсталационните размери или наличната площ на пода във вашата кухня. След това сравнявате получените данни с размерите в описанието на продукта. Ширината на кухненските уреди е стандартизирана на 59,5 см, но може да има големи разлики във височината и дълбочината. В допълнение към размерите трябва да обърнете внимание и на съвместимостта: така че различните устройства като котлони и фурни да работят добре заедно, и двете устройства трябва винаги да идват от един и същ производител и от една и съща серия .

Размер на пространството за готвене

Размерът на пространството за готвене, измерен в литри, показва колко голям е обема на зоната за готвене в печката, фурната, уреда за пара или микровълновата печка. Стандартните печки и фурни са с обем между 60 и 70 литра, микровълновите фурни между 15 и 40 литра.

Грижа и почистване

Фурните често са оборудвани с функция за пиролиза за цялостно почистване на камерата за готвене. Фурната се нагрява до температури от 400° C и повече, така че остатъците да се разграждат на пепел и след това могат просто да бъдат избърсани. За микровълнови печки трябва да потърсите лесно за поддръжка вътрешно покритие, от което можете да избършете мазни пръски или подобни замърсявания без много усилия. Също така е важно, че всички части в камерата за готвене, като скоби или телескопични вложки, могат да бъдат отстранени бързо и само с няколко стъпки, което улеснява редовното почистване.

важни спецификации на готварските печки

Най-често задаваните въпроси за готварските печки

Какви видове печки има?

Печките се различават в зависимост от това дали се захранват с газ или електричество. От електрическите модели можете да избирате между модели с чугунени котлони или керамични котлони. Последните работят с нагревателни елементи или с индукция. Има и комбинирани устройства, например печка с газов котлон и електрическа фурна.

Какво трябва да взема предвид при закупуване на печка?

Първо избирате технология: газ, индукция, плочи или керамичен плот с нагревателни елементи. Тези видове готварски печки могат да се различават по отношение на консумацията на енергия, но също така и по употреба. Например плочата на керамичните котлони се нагорещява в сравнение с индукционните. Можете да регулирате газовите печки по-бързо, защото те работят с директен пламък. Уверете се, че подходящата връзка е налична във вашия дом. Например при газова печка се нуждаете от газова връзка. Важно е и дали устройството да е свободностоящо или за вграждане.

Коя печка е най-енергийно ефективна?

Газовата печка изисква най-малко енергия, защото не е необходимо да се нагрява. Индукцията се представя най-добре сред електрическите печки: такова устройство може да спести до 50% електроенергия в сравнение с електрическа печка с керамичен плот. Моделите с чугунени плочи са най-малко ефективни. Класовете на енергийна ефективност за всички видове готварски печки отговарят от A до A+ (A+++-D).

Колко струва една печка?

Колко скъпа е една печка зависи от производителя, технологията, броя на котлоните и допълнителните функции. За електрическа печка с котлони се плаща от 400 лв, газови печки и уреди с керамични котлони и нагревателни елементи струват от 700 лв. Цените на индукционните печки започват от 900 лв.

Коя печка е подходяща за мен?

Коя печка е подходяща за вас зависи от това колко често готвите и за колко хора. Ако сте необвързани и рядко прекарвате време в кухнята, електрическа печка с керамичен плот е достатъчна. Ако често приготвяте по-големи количества за цялото семейство, подходяща е ефективна индукционна готварска печка. Като хоби или професионален готвач избирате газов котлон, с който да приготвяте храната до съвършенство.

Каталози в които е възможно да откриете намаления на готварски печки и фурни

зора брошура
технополис брошура
техномаркет брошура
темакс брошура

Още промо оферти и разпродажба на черна и бяла техника

5/5 - (4 votes)
Промоции