Прахосмукачки

озон

Посетете онлайн магазина Ozone.bg и ще откриете различни модели на доказали се марки с гарантирано качество и на супер цени.


емаг

зора

От верига магазини Зора може да закупите изгодно на промо цена стандартна прахосмукачка, вертикална прахосмукачка или прахосмукачка робот.


Прахосмукачки на промоция

прахосмукачки промоция

Това не е най-бляскавата домакинска работа, но прахосмукачката е необходима, за да поддържате дома чист и подреден. Наличието на висококачествена прахосмукачка е от голямо значение за поддържането на дома ви чист, без да изразходвате твърде много време или усилия, но най-добрите модели могат да бъдат скъпи. Разгледайте невероятни промоции за прахосмукачки на водещи марки като Dyson, Shark, Vax и други.

С подходящата прахосмукачка почистването на подове се превръща в детска игра. Можете да разберете кое устройство е подходящо за вашето домакинство и на какво трябва да обърнете внимание, когато го избирате в това ръководство за закупуване. Ако имате нужда от ъпгрейд на прахосмукачката или обмисляте да добавите прахосмукачка робот към арсенала си за почистване, тук ще откриете най-добрите оферти.

Разпродажба на прахосмукачки

Възползвайте се от актуалните оферти за разпродажба на телевизори.

Кои технически характеристики са важни при избора на прахосмукачка?

мнения за избор на прахосмукачка

Производителност

Мощността на прахосмукачката зависи от вида на модела. Например ръчните прахосмукачки, които са много удобни и компактни, обикновено използват по-малко енергия от прахосмукачките, които почистват с вода. Следователно мощността варира значително и е между 25 и 350 W за ръчни устройства и около 1600 W за мощни цилиндрични прахосмукачки.

Радиус на действие и капацитет на батерията

Работният обхват на прахосмукачката с кабел зависи от дължината на кабела и смукателната тръба, включително маркуча. Особено гъвкавите устройства предлагат радиус до 15 м. При безжичните модели производителността на батерията определя продължителността на действие, тя е между 0,17 и 2 часа, а времето за зареждане е между 3,5 и 16 часа.

Почистване и филтри

Всяка прахосмукачка е оборудвана с вентилатор , който създава отрицателно налягане и засмуква прах или косми през дюзата. Тези частици се събират или в торба, контейнер за прах или резервоар за мръсна вода. Повечето прахосмукачки имат сменяема или миеща се филтърна система, която предотвратява навлизането на фин прах в отработения въздух. Специалните прахосмукачки за собственици на домашни любимци и страдащи от алергии са оборудвани с HEPA филтър, който събира микроскопични вредители като акари и алергени, както и полени или прах.

Капацитет

Колко прах и мръсотия може да събере една прахосмукачка зависи основно от торбата или контейнера за събиране. Акумулаторните прахосмукачки са с обем от 0,2 до 2,0 л, подовите са с вместимост от 1,5 до 6,0 лКомпактните вакуумни роботи могат да поемат между 0,2 и 2,5 l.

Ниво на шум

В зависимост, наред с други неща, дали прахосмукачката е оборудвана с електрически мотор с кабел или работи с батерия, производството на шум варира между около 70 и 85 dB. Това съответства приблизително на стойността на сешоар или преминаващ камион. Роботизираните прахосмукачки обикновено работят значително по-тихо при около 55 до 65 dB.

Функции и екстри

Някои прахосмукачки могат да се използват като прахосмукачки за под, ръчни или с четка, други като прахосмукачки за мокро и сухо почистване. Броят на дюзите, четките и другите аксесоари, включени в обхвата на доставката, също е важен за разнообразието от функции.

Коя прахосмукачка е подходяща за различни подове?

технически характеристики на прахосмукачките

Прахосмукачка за контейнер с електрическа четка

 • За обитателите на къща се препоръчва прахосмукачка с електрическа четка и мощност от 650W или повече.
 • Като алтернатива има и ръчни прахосмукачки с дръжка и електрическа дюза със собствен електродвигател, с които можете да почиствате текстилни подове и килими особено старателно.
 • При твърди подове ролката с четка или се изключва, или се заменя с подова дюза.
 • Прахосмукачките от тази категория имат радиус на действие най-малко 11 м. За безжичните устройства животът на батерията е минимум един час, а времето за зареждане на батерията е максимум шест час

Парочистачка и мокро-суха прахосмукачка за гладки повърхности

 • Ако основно искате да почиствате гладки твърди подове като плочки, паркет или естествен камък, парочистачката има смисъл.
 • Моделите със система с два резервоара и многостепенен контрол на обема на парата почистват площи между 75 и 100 m² с едно пълнене на резервоара.
 • Препоръчителни алтернативи са прахосмукачки за мокро-сухо почистване и модели 2 в 1 , които могат да се използват като прахосмукачка, като парочистачка или в комбинация.
 • Такива почистващи устройства се препоръчват особено за собственици на домашни любимци и страдащи от алергии.

Прахосмукачка робот за автоматично почистване

 • Особено удобен начин да почистите подовете си – дори когато сте далеч – е прахосмукачката робот.
 • Прахосмукачка робот премахва прах, косми и полени от твърди подове и килими с къс косъм.
 • Роботите имат специални сензори за разпознаване на стълби и избягване на препятствия.
 • След като работата е свършена, някои роботи транспортират праха от малкия интегриран контейнер в голяма торба за прахосмукачка, която се намира в автоматична смукателна станция.

Често задавани въпроси за прахосмукачките

Колко вата трябва да има прахосмукачката?

В повечето случаи прахосмукачки с мощност от 100 до 800 вата (W) са достатъчни за гладки подове като паркет, камък или гранитогрес. За почистване на килими с нисък косъм тя трябва да бъде 1000W или повече. Моделите с над 1500W са подходящи за килими с дълбок косъм.

Кои прахосмукачки са тихи?

Особено тихите модели са с 57 до 60 децибела (dB), същото ниво като разговор на разстояние от един метър. Шумните прахосмукачки могат да достигнат законовия максимум от 85 dB. Това съответства приблизително на шума от трафика на пътна артерия.

Прахосмукачката с торба или без торба е по-добра?

Прахосмукачките без торба обикновено се характеризират с по-висока всмукателна мощност. Те предлагат по-лесно използване при изпразване, но са малко по-шумни. Прахосмукачките без торбички са по-малко подходящи за страдащите от алергии, отколкото моделите с торбички, тъй като при изпразване съдържанието се освобождава във въздуха.

Кои прахосмукачки са подходящи за животински косми?

Ако искате надеждно да отстраните космите на домашните любимци от подовете и мебелите си, трябва да изберете прахосмукачка със смукателна мощност над 1000W. Въртяща се четка надеждно премахва животински косми от повърхността.

Кои прахосмукачки са подходящи за страдащите от алергии?

Ако страдате от алергии, трябва да се уверите, че вашата прахосмукачка е оборудвана с HEPA филтър , за да не могат да се отделят микроскопични частици в околната среда. Модел с торбичка гарантира, че няма да влезете в контакт с частиците при изпразване.

Каталози в които е възможно да откриете намаления на прахосмукачки и роботи

зора брошура
прахосмукачки в Зора
технополис брошура
прахосмукачки в Технополис
техномаркет брошура
прахосмукачки в Техномаркет
темакс брошура
прахосмукачки в Темакс

Още оферти и намаления още домакински уреди

5/5 - (3 votes)
Промоции