Перални

зора

В търговска верига ЗОРА ще намерите наистина богато разнообразие от марки перални. Сред тях са AEG, Bosch, Crown, Daewoo, Electra, Electrolux, Finlux, Gorenje, Hightec, Indesit, LG, Samsung, Sharp, Whirlpool.


емаг

Перални на промоция

перални промоция

Отстранете неприятностите при прането с подходящата перална машина. Избирайте между най-нови перални машини с предно зареждане , перални машини с горно зареждане и комбинации за пералня със сушилня. Тук ще намерите най-добрата оферта за вашия дом.

Разгледайте разпродажбата на перални машини, за да намерите голямо разнообразие от най-високо оценени модели от водещите марки, всички на намалени цени. Независимо дали търсите основна машина или такава с разширени функции, тук е откриете всичко, което да отговаря на вашите нужди и бюджет. Изберете от марки като Samsung, Bosch, Miele и Siemens, за да намерите най-добрите отстъпки за перални машини. Не забравяйте да действате бързо, за да се възползвате напълно от разпродажба на перални машини.

Разпродажба на перални

Възползвайте се от актуалните оферти за разпродажба на перални и сушилни.

Енергоефективни домакински помощници за мръсни дрехи

Независимо дали живеете в едностаен апартамент, общ апартамент или живеете в къща със семейството си – модерните перални машини осигуряват ценна помощ в домакинството при почистване на ризи, панталони, поли, пуловери, чорапи, рокли, както и завивки и пердета. Уредите с висока енергийна ефективност са значително по-икономични от прането на ръка. В настройките на програмата можете да избирате между различни температури и да почиствате особено нежно определени тъкани, като например коприна.

Специалните програми за пране, например за памук, цветно пране, спортно облекло или тъмно пране, правят избора на правилните настройки още по-лесен. Мощните двигатели позволяват високи скорости при центрофугиране, но също и дозирани цикли на центрофугиране за чувствителни материали като вълна. Можете да поставите пералнята свободно в банята или мазето, но също така да я инсталирате или монтирате в кухнята.

Кои детайли на оборудването са важни при избора на пералня?

мнения за избор на пералня

Когато купувате нова пералня, различни характеристики, функции и технически данни на продукта влизат в действие. В допълнение към капацитета и скоростта, енергийната ефективност е особено важна.

Капацитет

Максималният капацитет на зареждане на една пералня е – в зависимост от модела – между 2 и 12 кг. Количеството, което е най-добре да използвате, зависи основно от количеството пране, което имате. Може да се препоръча по-малко устройство, особено за единични апартаменти или домакинства от двама души, тъй като машината работи особено ефективно, когато е напълно натоварена. Ако е възможно, почистването на големи количества в един цикъл на пране е спестяване на енергия и разходи. Някои модели също така автоматично регулират потреблението си спрямо количеството за пълнене чрез специален автоматичен контрол на количеството.

Програми за пране

Повечето перални имат енергоспестяваща програма, при която прането отнема повече време, но при по-ниска температура, и кратка програма, при която отделните фази на пране са по-кратки. Репертоарът често включва и различни програми за пране на специални текстилни изделия – например програма за вълна, за спортни облекла или за пердета. Можете също така да изберете програма за чувствителност или алергия за някои модели. Тук се отделя особено внимание при изплакването, за да се отмият максимално остатъците от перилен препарат. Има и допълнителни функции като предпране, накисване, допълнителни цикли на изплакване. В информацията на производителя ще намерите информация за различните програми и техните специални функции.

Енергийна ефективност

Седем ленти със скала от A до G и цветове от зелено до тъмночервено предоставят информация за енергийната ефективност на вашето устройство. Моделите с A са особено енергийно ефективни, въпреки че A може да бъде отбелязано с до три знака плюс в много икономичните модели. Енергийният етикет на ЕС с важна информация като капацитет, годишна консумация на енергия и вода, както и производителност при центрофугиране съдържа допълнителна информация за енергийната ефективност на вашия модел.

Обороти (скорост на въртене)

Колкото по-бързо се върти барабанът, толкова повече вода се изстисква от прането. Това е особено важно, ако след това прането се постави в сушилня, тъй като по-ниската остатъчна влага по време на сушенето спестява време и електроенергия. Посочената скорост обикновено се отнася за максималната стойност, която се постига при нормалната програма за памук.

Диапазонът е между 1000 и 1600 оборота в минута (rpm). При 1000 оборота в минута остатъчната влага в прането след центрофугиране е около 60%. При 1400 цикъла прането излиза от барабана с 50% остатъчна влага – ако след това прането се постави в сушилнята, това спестява около 30 минути време за сушене. Когато устройството достигне 1600 оборота в минута, остатъчната влага е само 45%. Класът на ефективност на центрофугиране показва с един поглед колко остатъчна влага прането излиза от барабана.

Шум при работа

Нивото на шума на пералнята варира значително в хода на цикъла на пране – в зависимост от това дали устройството пере, изплаква или центрофугира. В зависимост от модела работният шум по време на цикъла на пране е между 48 и 56 децибела (dB); по време на цикъла на центрофуга стойностите са между 68 и 78 dB. 50 dB съответства на птича песен или тиха радио музика, 80 dB съответства на натоварен трафик.

Комфортни функции и екстри

Пералните имат редица функции, които улесняват управлението за вас. Гамата се простира от контроли и функции за безопасност до технически подробности, които ви помагат да изберете програмата.

  • Заключване за деца: Ако активирате тази функция, децата не могат да правят промени в текущата програма за пране и вратата не може да се отвори.
  • Автоматична функция: С помощта на сензори, които записват теглото на прането, машината дозира количеството препарат според избраната програма.
  • Отложено време за стартиране: С тази функция можете да посочите кога да започне цикълът на пране. Например, прането току-що е приключило, когато се приберете вкъщи, или машината използва нощно електричество на по-ниска цена.
  • Функция за пара: Някои уреди използват остатъчната влага, за да генерират гореща пара, която подобно на ютия премахва гънките на прането и по този начин спестява ценно време при гладене.
  • Дисплей и сензорен екран: Повечето модели имат дисплей, който показва важни параметри като режим на работа, температура, скорост на центрофугиране или оставащо време за работа. Някои устройства позволяват управление и чрез сензорен екран.
  • Управление чрез приложение: Дистанционно управление чрез смартфон и таблет, например от офиса, е възможно с устройства с активирано приложение. Информацията за състоянието, като например оставащото време за работа, също може да бъде достъпна в движение с помощта на такива приложения.

Подходящият модел пералня за вашия дом

монтаж на пералня

В зависимост от броя на хората, живеещи във вашето домакинство и наличното пространство, различни модели може да са подходящи за вас. Основните фактори при избора са капацитета и мястото, където ще бъде разположена машината.

Самотни и двойки

Живеете в домакинство от един или двама души и обикновено перете предимно лесни за поддръжка материали и бельо веднъж седмично. Въпреки това, обикновено носите висококачествен текстил като рокли или костюми на химическо чистене. Тогава препоръчваме базов модел с челен товарач с капацитет между 2 и 6 кг и скорост до 1200 об./мин. Такива машини предлагат избор от програми за пране за различни материали, а класът на енергийна ефективност обикновено съответства на A+.

Средно големи домакинства

Семейства от трима до пет души или общи апартаменти, които произвеждат много мръсно пране – особено ако в домакинството има деца. За това е подходящо мощно устройство с капацитет от 6 до 9 кг и 1600 оборота в минута . Тъй като обикновено са необходими няколко цикъла на пране на седмица, препоръчително е модел с клас на енергийна ефективност A++ или A+++, за да защитите околната среда и портфейла си. Такива машини се предлагат от всички производители в ценови диапазон между 600лв и 1000лв.

Многодетни семейства

За да се справите с количеството пране за семейство с повече от пет члена, добре е да изберете пералня с особено голям барабан, който побира от 9 до 12 кг . По отношение на енергийната ефективност се препоръчва устройство от клас А+++. В цикъла на центрофугиране такива модели достигат 1600 оборота в минута, така че се постига клас на ефективност на центрофугиране A или B, което спестява ценно време при сушене. Удобните функции като помощни средства за дозиране и големи дисплеи за настройка на многобройните програми за пране улесняват работата.

Правилното място за монтаж на пералнята

Пералните машини трябва да се монтират на сухо и добре проветриво място, където има електрическа връзка, вход и изход за вода. Уверете се, че устройството стои стабилно и изправено: в противен случай домакинският помощник е изложен на ненужен стрес поради дисбаланс, особено при въртене, което може да доведе до по-кратък живот на лагерите. Ако подът е неравен, машината може да се подравни с помощта на регулируемите крачета, така че нивелирът да показва правилното ниво. Ако крачетата липсват, основите се предлагат като аксесоари за пералня за осигуряване на баланс.

Брошури в които е възможно да откриете намаления на перални

зора брошура
технополис брошура
техномаркет брошура
темакс брошура

Още оферти и намаления на техника

5/5 - (3 votes)
Промоции