Бойлери

зора

Поръчайте бойлер на супер цена. Магазин Зора предлага бойлери Ariston, Atlantic, Crown, Finlux, Tesy, Елдом и Юнга.


емаг

Бойлери на промоция

бойлери промоция

Преди да прекарате съботната вечер на дивана или да излезете с приятели, обичате да се поглезите дълго под душа. С подходящ бойлер можете да затоплите водата дори и без връзка с топла вода във вашия апартамент и можете да се отпуснете и да се насладите на релакс правилната температура. В следващото ръководство можете да прочетете за какво още са подходящи устройствата за топла вода, как се различават моделите и как можете да намерите подходящия за вас уред.

Какво да имате предвид при закупуване на бойлер?

мнения за избор на бойлер

Основните критерии при избора на правилния уред са обемът и производителността на модела, защото това определя колко вода имате на разположение и по кое време.

Капацитет

Обемът е важен критерий, особено за устройства за кипене на вода и резервоари за съхранение, тъй като определя количеството налична вода. Капацитетът е между 3,5 и 80 л. Ако имате нужда от повече топла вода, е необходим друг процес на нагряване, който отнема известно време. При проточните бойлери капацитетът всъщност няма значение, тук е важен максималният дебит. Тя е между 1,9 и 11,6 л/мин.

Отоплителна и енергийна ефективност

Основното правило е: колкото по-бързо трябва да се загрее водата, толкова повече мощност е необходима. Ето защо проточните бойлери обикновено имат особено висока мощност. Устройствата за кипене на вода и котлите отнемат известно време по време на процеса на нагряване. Следователно те са особено ефективни, въпреки че съхранението изисква допълнителна мощност за непрекъснато съхранение. Стойностите на производителността са между 3,5 и 27,0 kW за проточни бойлери, бойлери и системи за съхранение на стени достигат до 2,0 до 6,0 kW. На уредите им трябват между 12 и 185 минути, за да достигнат максимална температура на водата. Повечето устройства принадлежат към клас на енергийна ефективност А, някои са към категория С.

Размер и монтаж

Размерите са особено важни, ако имате предвид фиксирано местоположение за вашия модел. Обикновено има само ограничено пространство, особено за уреди за вграждане, които се монтират под кухненската мивка или над ваната, например. Размерът на устройствата варира във височина, ширина и дълбочина между 13 и 47 см, 14 и 29 см и 8 и 15 см. Съществува и въпросът дали искате да окачите вашето устройство на стената или да го монтирате някъде другаде.

Температура на водата

Проточните бойлери загряват водата до температури между 30 и до 75°C. За някои модели максимумът е около 40° C, което е достатъчно за дейности като миене на съдове и душ, благодарение на принципа на потока. Бойлерите и резервоарите за съхранение създават по-високи температури, до точката на кипене, така че можете да смесвате загрятата вода със студената вода от чешмата преди употреба и следователно се нуждаете от по-малко топла вода.

Загрейте вода лесно и ефективно

Вземете душ и се изкъпете, изплакнете или просто измийте ръцете си? В зависимост от това за какво основно се нуждаете от вашето устройство и колко вода ви е необходима за него зависи от това кой тип модел е най-добре да използвате:

  • Проточните бойлери без резервоари осигуряват непрекъснато топла вода, която се нагрява, докато се използва. Веднага щом отворите крана на смесителя, от него излиза топла вода до 75°C. Можете да намерите такива модели от 160лв. до 1250лв.
  • Електрически уредите за кипене на вода загряват чешмяна вода до 100°C и използват резервоар с обем до 5 литра. Когато имате нужда от топла вода, пускате бойлера и малко след това имате определено количество налично. .
  • Стенните – класически бойлери с резервоари за съхранение поддържат съхраняваната вода топла, достигайки температури от почти 100°C. Тези устройства с капацитет от 5 до 100 литра обикновено са изолирани с множество функции за безопастност и работят особено енергийно ефективно. Те са и най-предпочитания избор в България.
5/5 - (3 votes)
Промоции